ΤΟ ΜΕΝΟΥ Σέλι Αμπέλου

ΤΟ ΜΕΝΟΥ 



Το εστιατόριο «Σέλι Αμπέλου» προσφέρει μια πλούσια γκάμα εδεσμάτων, παραδοσιακών αλλά και πιο σύγχρονων,


 σεβόμενο όμως πάντα τις επιταγές της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας και κάνοντας χρήση αγνών πρώτων υλών δικής μας παραγωγής, με συνταγές που προέρχονται από τον παππού και τη γιαγιά, φαγητά μαγειρεμένα με σπιτική φροντίδα, καθώς και με αποκλειστική χρήση ντόπιου Κρητικού ελαιολάδου ή ψημένα σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο.

Το κατάστημα φημίζεται ιδίως για τα αμιγώς παραδοσιακά,


 Κρητικά πιάτα , όπως είναι το περιβόητο ψητό γουρουνόπουλο στον ξυλόφουρνο, τα «ζυμερά», χειροποίητα μακαρόνια της γιαγιάς, το χωριάτικο λουκάνικο και την πηχτή που παρασκευάζουμε οι ίδιοι, την αίγα (γίδα) κοκκινιστή ή βραστή, τους «χοχλιούς» (σαλιγκάρια), τα μαγειρευτά πράσινα φασολάκια της περιοχής,

 τα λεγόμενα «ασπροκόλια», τους ανθούς»(κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ρύζι και διάφορα λαχανικά), καθώς και πλήθος άλλων ορεκτικών και φαγητών. 

Και φυσικά για όσους θέλουν να συνδυάσουν το γεύμα τους με καλό κρασί διαθέτουμε χύμα, τοπικό κρασί ,καθώς και μια πλούσια κάβα ώστε να επιλέξει κανείς το κρασί της αρεσκείας του.

Τέλος, το κατάστημα προσφέρει κάθε είδους καφέ και γλυκά,


 παρασκευασμένα και αυτά αποκλειστικά από εμάς. 

Ανάμεσα στα διάφορα επιδόρπια συγκαταλέγονται βεβαίως και τα παραδοσιακά μυζηθροπιτάκια με μέλι συνοδευμένα από τη ρακή μας, τα οποία κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο ένα απολαυστικό γεύμα...
Καλή σας όρεξη!